0

Täydellistä kahvia Hario V60 -suodatinsuppilolla

Pour over kahvi (tai drip coffee) on perinteinen kahvinuuttomenetelmä, jolla valmistat helposti loistavaa kahvia. Perusajatuksena on kaataa vesipannulla kuumaa vettä suodatinsuppiloon vastajauhetun kahvin päälle. Menetelmän avulla kahvin aromit vapautuvat ja korostuvat aivan uniikilla tavalla verrattuna tavalliseen kahvinkeittoon.

Harion tunnetuin tuote, klassinen Hario V60 –suodatinsuppilo, toimii erinomaisena apuvälineenä pour over -kahvin valmistuksessa. Se on must-hankinta kaikille kahvihifistelijöille, mutta myös kokeilemisen arvoinen erilaisista kahvinvalmistustavoista kiinnostuneille. Hario V60:een sopivat parhaiten vaaleat tai keskipaahtoiset kahvit, joiden maut pääsevät parhaiten valloilleen pour over -menetelmän kanssa. Parhaan mahdollisen lopputuloksen varmistamiseksi suosittelemme käyttämään Hario V60 -suodatinsuppilon kanssa kapealla kaatonokalla varustettua vesipannua. Sen pitkä ja kapea kaatonokka on suunniteltu nimenomaan tätä kahvinuuttomenetelmää varten.

Näin valmistat täydellistä kahvia Hario V60 -suodatinsuppilolla:

  1. Aseta oikeankokoinen Harion suodatinpaperi suodatinsuppiloon. Kastele suodatinpaperi kuumalla vedellä, jotta paperi kastuu kunnolla ja suppilo lämpenee. Aseta suodatinsuppilo kannun tai kupin päälle, johon haluat valmistaa kahvin.
  2. Mittaa noin 6-7 grammaa kahvipapuja per desilitra vettä (esim. 30 grammaa kahvia ja 0,5 litraa vettä) ja jauha kahvipavut pari astetta suodatinkahvikarkeutta karkeammalla. Aseta jauhettu kahvi suodatinpaperiin.
  3. Kaada ensin noin 50 grammaa vettä kahvin päälle, niin että kahvi kastuu. Sekoita kevyesti ja odota tämän jälkeen noin 30 sekuntia, jotta kahvi alkaa kukkia eli kuplia (blooming-vaihe). Ylimääräinen hiilidioksidi poistuu, mikä irrottaa enemmän makua kahvista ja tuo esille sen parhaat puolet.
  4. Kun 30 sekuntia on kulunut, aloita veden kaataminen rauhallisesti pyörivällä liikkeellä. Kaada vettä suodatinsuppilon keskeltä alkaen ja jatka spiraalista liikettä hiljalleen ulospäin aina suppilon reunaan asti. Voit pitää välillä pieniä taukoja ja odottaa, että kahvi valuu suodatinpaperin läpi kuppiin tai kannuun.
  5. Kun olet kaatanut 500 grammaa (5 dl) vettä ja se on valunut suodatinpaperin läpi, on kahvi valmis. Nyt on aika nauttia erinomaisesta suodatinkahvista!

Suodatinsuppiloita

Vesipannuja

Tutustu myös näihin tuotteisiin

Creman kahvioppaat