0

Valmista täydellistä kahvia AeroPressilla

Yksinkertaisesti hyvää kahvia! AeroPress on hyvinkin uusi keksintö, mutta siitä huolimatta se on todella suosittu kahvinvalmistusmenetelmä intohimoisten kahvinjuojien keskuudessa. Kunhan hallitset muutaman ohjeen, valmistat AeroPressillä samettisen pehmeää kahvia. Valitse kahvin ja veden määrä sen mukaan minkä tyyppistä kahvia haluat. AeroPress sopii pienen kokonsa ja keveytensä vuoksi myös hyvin retkeilykäyttöön ja matkakahvinkeittimenä. Erinomaisen kahvin valmistus ei ole koskaan ollut näin helppoa.

Näin valmistat herkullista kahvia Creman AeroPress reseptillä:

  1. Aseta pyöreä suodatinpaperi tai kestosuodatin AeroPressin mustaan muoviseen suodatinosaan ja kierrä se kiinni AeroPressin alempaan putkiosaan, niin että se lukittuu kiinni.
  2. Kiehauta reilusti vettä ja kaada hieman kuumaa vettä AeroPressin alemman osan läpi, jotta suodatinpaperi kastuu. Näin kahviin ei tule paperin makua ja AeroPress lämpenee eikä jäähdytä kahvia. Aseta AeroPress kupin päälle, johon haluat tehdä kahvin.
  3. Mittaa ja jauha kahvia suodatinjauhatusta astetta hienommalla jauhatuksella ja lisää kahvi AeroPressin sisään.
  4. Kaada kuuma vesi kahvin päälle. Veden ja kahvin määrän annostelulla voit vaihdella kahvin vahvuutta. Suodatinkahvi: Kahvia: 16 grammaa / Vettä: 220 grammaa (2,2 dl). Espressotyyppinen vahva kahvi: Kahvia: 18 grammaa / Vettä: 120 grammaa (1,2 dl).
  5. Sekoita kahvi ja vesi lusikalla kevyesti pyörittämällä, jotta jauhettu kahvi sekoittuu kunnolla veteen.
  6. Paina AeroPressin yläosa vain hieman alaosan sisälle ja anna kahvin uuttua (espressotyyppinen vahva kahvi: 30 sekuntia / Suodatinkahvi: 60 sekuntia). On normaalia, että suodattimen läpi valuu hieman kahvia haudutuksen aikana.
  7. Poista AeroPressin yläosa ja sekoita vielä kerran. Laita yläosa takaisin paikalleen ja paina hitaasti putken läpi pohjaan asti. Kahvi valuu alaosan suodattimen läpi suoraan kuppiin. Nyt on aika nauttia loistavasta kahvista!
  8. Aeropress kannattaa aina huuhdella heti käytön jälkeen kuumalla vedellä.

AeroPress kahvinkeittimet ja lisävarusteita:

Tutustu myös näihin tuotteisiin:

Nappaa samalla kahvituotteet mukaan:

Creman kahvioppaat