0

Näin valmistat kylmäuutettua kahvia

Cold brew coffee eli kylmäuutettu kahvi on helppo valmistaa myös kotioloissa! Tarvitset vain Cold Brew -kannun tai -pullon sekä mieleistäsi kahvia ja valmistus voi alkaa.

Cold brew ei ole sama asia kuin jääkahvi. Jääkahvi valmistetaan jäillä viilennettynä kuumasta kahvijuomasta. Cold brew -kylmäuutetulla kahvilla taas tarkoitetaan kahvia, jota uutetaan huoneenlämmössä tai jääkapissa pitkään, jolloin kahvista irtoaa makuja hitaasti. Lopputuloksena on pehmeä, tiivistetty kahvi, jonka voi juoda sellaisenaan jääpalojen kanssa tai esimerkiksi maidon kanssa makusiirapilla maustettuna.

Näin valmistat kylmäuutettua kahvia:

  1. Valitse kahvi oman maun mukaan. Kylmäuutetussa kahvissa kahvin maut korostuvat ja uuttamiseen sopii niin kevyesti paahdettu afrikkalainen kuin tummapaahtoinen brasilialainen.
  2. Käytä vaakaa ja mittaa noin 12 grammaa kahvipapuja per desilitra vettä (esim. 60 grammaa kahvia ja 0,5 litraa vettä).
  3. Jauha kahvi pressopannukarkeudelle. Lisää kahvi ja vesi pulloon tai kannuun, jonka voi sulkea ja sekoita.
  4. Anna kahvin hautua ainakin 12 tuntia huoneenlämmössä tai 24 tuntia jääkaapissa.
  5. Poista suodatin ja nauti raikkaasta kylmästä kahvista!
  6. Valmis kylmäuutettu kahvi säilyy jääkaapissa ainakin viikon.

Cold brew -kannuja

Tutustu myös näihin

Muista myös kahvi