0

Näin valmistat kylmäuutettua kahvia

Cold brew coffee eli kylmäuutettu kahvi on helppo valmistaa myös kotioloissa! Tarvitset vain Cold Brew -kannun tai -pullon sekä mieleistäsi kahvia ja valmistus voi alkaa.

Cold brew ei ole sama asia kuin jääkahvi. Jääkahvi valmistetaan jäillä viilennettynä kuumasta kahvijuomasta. Cold brew -kylmäuutetulla kahvilla taas tarkoitetaan kahvia, jota uutetaan huoneenlämmössä tai jääkapissa pitkään kylmällä vedellä, jolloin kahvista irtoaa makuja hitaasti. Lopputuloksena on pehmeä, tiivistetty kahvi, jonka voi juoda sellaisenaan jääpalojen kanssa tai esimerkiksi maidon kanssa makusiirapilla maustettuna.

Näin valmistat kylmäuutettua kahvia:

  1. Valitse kahvi oman maun mukaan. Kylmäuutetussa kahvissa kahvin maut korostuvat ja uuttamiseen sopii niin kevyesti paahdettu afrikkalainen kuin tummapaahtoinen brasilialainen.
  2. Käytä vaakaa ja mittaa noin 12 grammaa kahvipapuja per desilitra vettä (esim. 60 grammaa kahvia ja 0,5 litraa vettä).
  3. Jauha kahvi pressopannukarkeudelle. Lisää kahvi ja vesi pulloon tai kannuun jonka voi sulkea, ja sekoita.
  4. Anna kahvin hautua ainakin 12 tuntia huoneenlämmössä tai mieluiten jääkaapissa vaikka yön yli.
  5. Poista suodatin ja nauti raikkaasta kylmästä kahvista!
  6. Valmis kylmäuutettu kahvi säilyy jääkaapissa ainakin viikon.

Huom!

Kahvin ja veden mittasuhteet vaihtelevat hieman eri Cold Brew reseptien välillä ja jotkut suosivat samoja mittasuhteita kuin kuuman suodatinkahvin uuttamiseen, eli 6-7 grammaa kahvia per desilitra vettä. Tällöin tulee kuitenkin huomioida että uuttoaikaa voidaan pidentää yli 12 tuntiin jotta makua irtoaisi kunnolla.

Täältä löydät lisää tietoa ja vaihtoehtoja Cold Brew kahvin valmistukseen

Cold brew -kannuja

Tutustu myös näihin

Muista myös kahvi

Creman kahvioppaat