0

Kahvin valmistus mutteripannulla

Moka Express-mutteripannu syntyi vuonna 1933 ja Alonso Bialettin luoma pannu on jo klassikko. Mutteripannu kuuluu jokaisen italialaisen keittiön vakiovarustukseen ja sillä onkin kätevä valmistaa erinomaista kahvia. Mutteripannulla valmistat voimakkaan täyteläisen kahvin, joka toimii hyvänä pohjana myös maitokahveille. Kokosimme yhteen parhaat vinkit, joiden avulla teet täydellistä kahvia mutteripannulla.

Näin valmistat herkullista kahvia mutteripannulla:

  1. Täytä mutteripannun alaosa raikkaalla, kylmällä vedellä. Vedenpinnan tulisi jäädä juuri pannussa olevan venttiilin alapuolelle.
  2. Täytä kahvisuppilo mutteripannulle sopivalla espressokahvilla (hieno jauhatus). Täytä suppilo aina täyteen kahvia, mutta älä paina kahvia liikaa kasaan. Kierrä mutteripannun yläosa tiukasti kiinni pohjaan.
  3. Laita mutteripannu keittolevylle ja levy päälle korkealle teholle. Muutaman minuutin päästä kahvi alkaa nousta paineella kahviputkea pitkin ja pulppuaa pannun yläosaan.
  4. Kun kahvintulo loppuu, kahvi on valmis juotavaksi! Ota keitin levyltä ja nauti erinomaisesta, täyteläisestä kahvista! Älä säilytä kahvia pannussa.

Perinteisiä mutteripannuja:

Induktioliedelle sopivia mutteripannuja:

Poimi tästä myös kahvituotteet mukaasi: