0

Näin valmistat kahvia Chemex keittimellä

Chemexin yksinkertainen ja elegantti kahvisuodatinkannu valmistaa erinomaista suodatinkahvia ja toimii sekä suodattimena että tarjoilukannuna. Tämän upean puisella renkaalla varustetun kannun on vuonna 1941 muotoillut Peter Schlumbohm. Chemex keitin on mukana New Yorkin MoMa:n (Museum of Modern Art) pysyvässä näyttelyssä.

Upean ulkonäön lisäksi Chemexistä tekee erityisen sen suodatinpaperit. Chemexissä käytettävä erikoispaksu suodatinpaperi suodattaa rasvat, öljyt ja hiukkaset kahvista, jolloin lopputuloksena syntyy kirkkaan makuista kahvia.

Näin valmistat kahvia Chemex keittimellä:

  1. Avaa Chemex suodatinpaperiarkki siten että siitä muodostuu kartio, ja että yhdelle puolelle jää kolme paperikerrosta. Aseta suodattimen paksu puoli kaatonokkaan päin. Huuhtele paperi runsaalla kuumalla vedellä, jolloin siitä ei varmasti tule sivumakua. Kaada vesi pois.
  2. Mittaa noin 6-7 grammaa kahvipapuja per desilitra vettä (esim. 45 grammaa kahvia ja 0,7 litraa vettä) ja jauha kahvipavut pari astetta suodatinkahvikarkeutta karkeammalla. Aseta jauhettu kahvi suodatinpaperiin.
  3. Kaada pieni määrä kuumaa vettä päälle, siten että kahvi kostuu ja turpoaa kauttaaltaan. Odota että turpoaminen lakkaa (n. 30-45 sekuntia)
  4. Kaada suodattimeen lisää kuumaa vettä kunnes veden pinta on noin puolivälissä kannun yläosaa.
  5. Pidä vesimäärä samalla tasolla, lisäten hitaasti vettä.
  6. Kun olet kaatanut 7 dl vettä ja se on valunut suodatinpaperin läpi, on kahvi valmis.
  7. Nosta suodatinpaperi kahvinpuruineen pois ja nauti erinomaisesta suodatinkahvista!

Chemex -kannuja

Tutustu myös näihin tuotteisiin

Muista myös kahvi

Creman kahvioppaat