0

Valmista erinomaista kahvia pressopannulla

Pressopannulla on helppo valmistaa aromikasta ja täyteläistä kahvia. Pressopannua on perinteisesti käytetty Ranskassa, jossa sen nimi on cafetière. Englanniksi nimi on french press, josta nimi pressopannu juontuu. Nimi on vähän hämäävä, mutta pressopannulla ei siis ole mitään tekemistä espresson kanssa.

Pressopannussa kahvi hautuu kokonaan veden alla, ja purut suodattuvat pois metallisiivilän avulla. Näin kahviin jää enemmän rasvoja ja muita makuaineita kuin esimerkiksi tavallisessa suodatinkeittimessä, jossa käytetään paperisuodatinta. Tarvitset kahvin valmistukseen pressopannulla vain pannun, vettä ja kahvia.

Näin valmistat herkullista kahvia pressopannulla:

  1. Aloita lämmittämällä pressopannu kuumalla vedellä.
  2. Annostele pressopannuun noin 6 grammaa kahvia (suodatinjauhatusta hieman karkeampi jauhatus) per desilitra vettä (esim. 30 grammaa kahvia ja 0,5 litraa vettä).
  3. Keitä vesi ja odota lämmön hiukan laskevan. Yleensä lämpötila laskee noin 30 sekunnissa sopivaksi 92–96 asteiseksi.
  4. Kaada 92-96 asteinen vesi pressopannuun. Kaada ensin pieni määrä vettä kannuun purujen sekaan, ja sekoita lusikalla. Purujen tulisi sekoittua tasaisesti veteen.
  5. Kaada loput vedestä kannuun ja aseta kansi paikalleen.
  6. Anna kahvin hautua 4 minuuttia.
  7. Paina mäntä pohjaan tasaisesti ja hitaasti. Kahvi on valmis tarjoiltavaksi!
  8. Muista puhdistaa pressopannu jokaisen käyttökerran jälkeen, jotta pannun käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä.

Pressopannuja:

Tutustu myös näihin:

Muista myös kahvi: