0

Espressokupit ja cappuccinokupit kahvitarjoiluun

Espresso on pieni juoma, jonka tilavuus on tyypillisesti vain noin 30-40 ml. Tämän takia espressokupin tulisi olla sellainen, ettei espresso jäähdy heti kun se valuu kuppiin. Kylmä keraaminen kuppi jäähdyttää nopeasti näin pienen määrän juomaa. Tämän takia aidot italialaiset espressokupit on valmistettu paksusta posliinista, joka varaa hyvin lämpöä. Kupit pysyvät lämpiminiä kun niitä säilytetään kahvilassa kuuman espressokoneen päällä. Kun espresso valmistetaan suoraan kuumaan espressokuppiin, ja nautitaan heti, pysyy espressokahvi varmasti kuumana.

Kotioloissa espressokupin voi lämmittää kuumalla vedellä. Espressokoneesta saa aina kuumaa vettä, jolla voi lämmittää kupin ennen kuin siihen valmistaa espresson.

Cappuccinokuppi kannatta myös lämmittää, sillä espresso valmistetaan ensin kupin pohjalle, jonka jälkeen höyrytetty maito kaadetaan päälle. Suurempi kuppi jäähdyttää muuten espresson vieläkin nopeammin kuin espressokuppi.